Onderhoud: (+32) 496 84 91 28

Volg ons hier:

Centrale Verwarming

ONDERHOUD
Verplicht onderhoud van jouw cv-installatie. Het onderhoud van het centraal stooktoestel van jouw verwarmingsinstallatie is een verplichting, zowel voor particulieren als bedrijven. Stuur ons een e-mail voor een onderhoudsafspraak: dewinterpieter@hotmail.com.

CV-INSTALLATIE OP MAZOUT
Centrale stooktoestellen op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool, …) moeten jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.

CV-INSTALLATIE OP GAS
Centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten tweejaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.

VERANTWOORDELIJKHEID
De gebruiker van het centrale stooktoestel is verantwoordelijk voor het onderhoud. Bij huurwoningen moet dus de huurder het centrale stooktoestel laten onderhouden. De onderhoudsregels zijn alleen van toepassing op centrale stooktoestellen (centrale verwarming).

Voor individuele stooktoestellen (kachels, gashaarden, open haarden, doorstroomketels, badgeisers, …) die niet zijn aangesloten op een centraal verwarmingssysteem, is onderhoud niet wettelijk verplicht. Toch wordt een regelmatige onderhoudsbeurt (met reinigingsattest) aangeraden.

Het onderhoud moet gebeuren zoals de fabrikant het voorschrijft. Dat is goed voor de veiligheid, het energieverbruik en de werking van het toestel. Het kan zijn dat er in jouw huurcontract of brandverzekeringspolis verplichtingen staan over het onderhoud van deze individuele toestellen . De verplichtingen zijn afhankelijk van de soort brandstof en het vermogen van jouw cv ketel , welke je terug vindt op het kentekenplaatje van uw ketel.

PLAATSING & INSTALLATIE
Naast het onderhoud van je ketel kan DWP ook een nieuwe ketel voor je plaatsen. We vervangen het oude toestel, en kijken welk toestel aansluit bij de noden van jouw gezin. Nadat je ketel geplaatst is, kunnen wij ook de plaatsing en installatie van de radioteren, de convectoren en de wand- of vloerverwarming verzorgen.

GAS CONDENSATIEKETEL
Condensatieketels op gas maken niet alleen optimaal gebruik van de geleverde energie, maar benutten in tegenstelling tot traditionele ketels ook de warmte in de rookgassen, die anders door de schoorsteen verdwijnt. Hr-ketels hebben een veel hoger rendement, wat leidt tot lagere verwarmingskosten en minder uitstoot van gassen. Onze gasgestookte condensatieketels zijn natuurlijk geschikt voor zowel verwarming als warmwaterproductie. Tot wel 30 % minder verbruik dan uw traditionele ketel.



VLOER- WANDVERWARMING
Op enkele jaren tijd is vloerverwarming een volwaardig alternatief geworden voor verwarming met radiatoren. Niet onterecht want vloerverwarming is niet alleen aangenamer maar ook energiezuinig en ruimtebesparend. Vloerverwarming werkt grotendeels volgens hetzelfde principe als radiatoren: De Cv-installatie verwarmt water dat via een netwerk van leidingen verdeeld wordt onder verschillende verwarmingselementen. Bij radiatorverwarming zal de warmte verspreid worden door één of meerdere radiatoren. Vloerverwarming verdeelt de warmte via leidingen die lopen onder het volledige vloeroppervlak. Hierdoor krijg je een gelijkmatigere warmteverdeling doorheen de kamer. Aan de hand van een thermostaat kan men de gewenste temperatuur makkelijk instellen. Wandverwarming wordt volgens datzelfde principe door DWP geplaatst.

RADIATOREN
Radiatoren geven warmte door warm water dat van de cv ketel stroomt naar de radiatoren in het circuit. Zij geven deze warmte af aan de langsstromende lucht. Samen met jou kiezen wij voor radiotoren die best bij je interieur & budget aansluiten.

CONVECTOREN
Na radiatoren zijn convectoren ook nog verwarmingselementen. In tegenstelling tot radiatoren warmen convectors sneller op, koelen ze sneller af en zijn ze beter regelbaar aangezien er geen verspilling is van restwarmte. Een ander groot voordeel van de convector is dat je hem volledig kan inwerken in de grond of in een kast waardoor hij slechts waarneembaar is met een rooster en dus geen kostbare plaats inneemt. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de warmte bij convectoren opgewekt door convectiewarmte. Dit gebeurt door onderaan de convector warm water te laten vloeien in een koperen buis. Deze buis is omringd door aluminium lamellen die de convectiewarmte opvangen en verspreiden. In tegenstelling tot radiatoren komt hier dus veel minder vloeibaar water bij te pas.

Locatie

Eikstraat 45
B-1981 Hofstade

DWP Sanitair en CV BV
BE0820.961.478